Wednesday, February 14, 2007

Pressmeddelande

Andreas har nu kompletterat den korta presentationen från förra posten till ett ordentligt pressmeddelande, och lyder enligt följer:

* * *

Popsala
Från Jam till Justice – ett glimrande pärlband av indiehits


Popsala är en ny klubb i Uppsala som räds varken Ride, Radio Dept eller Rapture, som låter dig dansa till både New Order och New Rave och som, när stämningen medger, drar ner volymen i refrängen till The Last Of The Famous International Playboys för att låta publiken överrösta The Pope Of Mope.
Premiären sker fredag 23 februari på stans bästa klubbhak, restaurang Orange.

Historien om Popsala börjar med Morrissey. Det brukar ju göra det. Peter Backlund, Michael Ericsson och Andreas Rosander träffades på ett studenthak i Umeå där de två förstnämnda spelade skivor. Andreas – stockholmare i exil och även han dj – upptäckte att de två umeåborna delade hans intresse för Morrissey.

Till en början något grumliga idéer ledde så småningom till att de tre unga männen ordnade en födelsedagsfest för Morrissey. Det var i maj 2001. Kalaset blev en succé. Nästan 400 gäster slöt upp för en tisdagskväll med uteslutande Morrissey- och Smithslåtar.

På hösten samma år startade man klubben La Difference – en indieklubb med den för tiden så passande programförklaringen från Stones, via Smiths till Strokes. Klubben växte och växte. Som mest kom nio hundra danssugna indiekids. La difference blev klubben Community som fram till i höstas huserade på Norrlandsoperan i Umeå.

Peter, Micke och Andreas flyttade en efter en från Umeå. Peter hamnade i Uppsala. Han insåg snart att det saknades en klubb som spelade indie utan att kräva kårleg i entrén. Valet var en sådan klubb skulle hålla till var självklart. Orange är välkänt som en utmärkt klubbscen. Nu blir den ännu bättre.

No comments: